Kursevi | Obuka | Škola za konditore | Institut za stručno usavršavanje

Kurs i obuka - konditor

Kurs i obuka – Konditor - osmišljen je sa ciljem da se polaznici obuče, tačnije dobro osposobe, za prizvodnju u manjim i većim količinama svih poslastica koje se nude u raznim objektima ugostiteljstva – poslastičarnice, kafići, picerije, palačinkarnice, restorani, hoteli i dr.

Posao konditora je veoma zahtevan i složen posao, specifičnog karaktera. Da bi polaznik bio u potpunosti stručno osposobljen u okviru ovog zanimanja koje je je odabrao kao svoj poziv, neophodno je da se dobro upozna sa svim potrebnim uređajima, alatom, ali i sirovinama koje su potrebne da bi se napravila određena poslastica po pravoj recepturi. Takođe, veoma je bitno ovladati preciznim načinom pripreme, redosledom dodavanja određenih sirovina, ali i srazmerom i načinom samog rada. Pored istaknutog razvijate smisao za samostalan i organizovan, ali i timski rad. Osposobljavate se se za prijem sirovina, kontrolu sirovina, ali i kvalitet i kontrolu dobijenog slatkog prozvoda. Takođe učite i kako se ove poslastice pripremaju za pakovanje u određenu ambalažu, ali i kako se ta pakovanja čuvaju. Kada je u pitanju pakovanje, ono postoji u više oblika, pa tako o ručnom i mašinskom pakovanju dobijate potrebne informacije. Ali, ovo su samo segmenti onoga što ćete savladati pohađanjem izabranog kursa.

Kurs i obuka – Konditor – veoma je zanimljiv poziv, koji pruža mogućnost razvijanja mašte, kreacije, ali i pravilnog odabira i profesionalnog načina rada. Traje tri meseca i nakon dobijanja diplome, validne za upisivanje u radnu knjižicu i priznate u inostranstvu, stičete mogućnost za zapošljavanje u velikim konditorskim fabrikama poput Bambija, Jafe, Crvenke i sl..

Samo malo truda i rada i već ste jedan od kvalitetno osposobljenih prozvođača konditorskih, slatkih prozvoda. Prijavite se što pre jer sam kurs je individualnog karaktera i počinje kada Vi za tim imate potrebu!!!

Lista gradova za kurs i obuku za konditora


Literatura za konditora

Priručnik za konditora | Institut za stručno usavršavanje