Kursevi | Obuka | Škola za pica majstore | Institut za stručno usavršavanje

Kurs i obuka - pica majstor

Kurs i obuka – Pica majstor - poseban je način obuke kroz praksu i temeljno, profesionalno učenje i savladavanje pravljenja majstorskih pica, čiji osnovu čini dobro napravljeno i oblikovano testo.

Kako nam istorija kaže, picu su nekada u nekom drugom obliku jeli siromašni građani, da bi nakon otkrića Amerike i donošenja paradaajza na ove prostore, od kog je nastao poznati pelat, pica dobila drugi oblik i konotaciju i postala jelo bogatijeg sloja ljudi, jer se počela ceniti prema naminrnicama koje se stavljaju na testo, a ne prema kvalitetu samog testa. Prolazeći kroz razne periode, kulture i faze, pica je menjala više ukusa, te se kod nas umnogome razlikuje od onih pica koje se prave u Italiji. Mnogo je sastojaka koji se stavljaju na samo testo izmenjeno dolaskom novijeg i modernijeg vremena. Upotrebljavaju se savremeni dodaci, određeni začini za koje se ranije nije ni znalo da se mogu koristiti u ishrani, ali i mesnati proizvodi. Po svim ovim sastojcima u restoranima picu i naručujemo, iako samu picu ne bi trebalo da čine dodaci, već specifično testi, pečeno u posebnim pećima, na specijalnoj temperaturi za određeno kratko vreme, kako bi površina testa bila hrskava.

Kurs i obuka – Pica majstor profesionalno je prilagođen, teoretski i praktično, svakom pojedincu, zainteresovanom polazniku. Traje tri meseca, odnosno 300 sati prakse, nakon čega je polaznik spreman da izađe na ispit. Diploma koju svaki naš učenik dobije validna je za upisivanje u radnu knjižicu i priznata u inostranstvu. Osim toga, ovaj sertifikat dovoljan je da postanete vlasnik svoje picerije. Iz svih navedenih razloga, ali i onih koje možda u ovom trenutku nismo spomenuli, mi Vas očekujemo!!!

Lista gradova za kurs i obuku za pica majstora


Literatura za pica majstora

Priručnik za pica majstora | Institut za stručno usavršavanje